onze gebundelde krachten

Onze paprikatelers zijn stuk voor stuk familiebedrijven, waar de kennis en de liefde voor de paprika generatie op generatie is doorgegeven. Echte ondernemers met een duidelijke blik op de toekomst. Daarnaast hebben ze nog één ding gemeen; de passie voor de paprika.

SweetPoint VOF

In 1996 besloten vier Nederlandse paprikatelers onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het paprikasegment te verbreden. De conclusie was duidelijk en de puntpaprika was geboren: een zoete puntpaprika met een uitzonderlijke goede smaak, heerlijk zoet en met weinig zaad. De oprichting van telersvereniging SweetPoint (2003) was dan ook een logische stap. Verspreid over 5 locaties in Nederland, worden nu op 27 hectare teeltoppervlak zoete puntpaprika’s geteeld. Naast hun expertise, staan maximale toewijding en passie garant voor de meest smaakvolle puntpaprika’s van de hoogste kwaliteit. Dankzij intensieve kennisuitwisseling met elkaar en met een zaadveredelingsbedrijf, heeft SweetPoint een nieuwe dimensie gegeven aan de teelt van zoete puntpaprika’s. Zoeter, gezonder, met een verbeterde houdbaarheid, maar vooral smaakvoller.

  VD Holland

  Sinds de jaren negentig is de familie Van Dijk gespecialiseerd in de teelt van blokpaprika’s. Gestart in het Westland, maar sinds 2007 gevestigd in de kop van Noord-Holland. Aan het hoofd van het bedrijf staat de nieuwe generatie broers Tim en Arnaud van Dijk. Inmiddels telt het familiebedrijf 43 hectare. Van generatie op generatie is de teelt van paprika’s geoptimaliseerd. Wij hebben de teeltwijze eigen gemaakt waarmee wij paprika’s van de beste kwaliteit kunnen garanderen. De familie maakt zich sterk om een zo duurzaam mogelijke blokpaprika te telen. Er worden nu al bijna geen fossiele brandstoffen ingezet wat resulteert in paprika’s met een lage  CO2 voetafdruk. Door het gebruik van alleen maar uiterst moderne glasopstanden in combinatie met de nieuwste technieken behoren wij tot de meest duurzame kwekerijen van het land.

   Jansen Paprika B.V.

   Sinds 1965 richt Jansen Paprika zich op het telen van paprika’s, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland. Begonnen in het Westland en sinds 2004 gevestigd in Andijk Noord-Holland. Inmiddels heeft het familiebedrijf 2 moderne vestigingen van in totaal 25 hectare, wat wordt gerund door de broers Ron en Ivo Jansen. De gedreven organisatie zet zich in om maatwerk te leveren aan haar klanten. Met de focus op efficiëntie,  produceert het familiebedrijf dagelijks verse paprika’s. Jansen Paprika is een ambitieus bedrijf dat over de hele wereld naar de ontwikkelingen van paprikakwekerijen kijkt, om in de toekomst paprika’s te kunnen blijven telen. Duurzaamheid is belangrijk in het bedrijf. De broers zetten zich elke dag in voor paprika’s van top kwaliteit geteeld op een zo duurzaam mogelijke manier.  

    Personal Vision

    De familie Persoon en van den Berg telen al sinds 1975 paprika’s. Sinds 2007 is Personal Vision met de nieuwbouw van 7 hectare meegegaan met de schaalvergroting, deze kwekerij is voorzien van alle moderne technieken. Inmiddels beschikt het bedrijf over drie teeltlocaties van 21 hectare groot aan de Wilgenlei in Bleiswijk. Onder leiding van Stephan, Roy en Nick Persoon en Maikel van den Berg zet het bedrijf zich iedere dag samen met een toegewijde groep partners en medewerkers in voor de lekkerste paprika’s.

     Hier staan we voor

     Continuïteit van onze telers is ons bestaansrecht. Waarde toevoegen voor onze leden, daar draait het voor Growers United om.